Jouni Laaksonen
Hanki hohtava alla – Umpihankihiihtäjän kirja
Art House 2017
Hanki hohtava alla kansi

Kerään kirjan saamia arvosteluja

tähän pdf-dokumenttiin.

Mutta valikoin niistä pienen otoksen suoraan tuohon vierellekin.

Päivitetty 27.9.2017
Takaisin Jounin kirjamyymälään
Suosittelen tätä kirjaa aivan ehdottomasti kaikille niille retkeilijöille, jotka vähän edes haaveilevat talviretkeilystä! Kerrassaan upea kirja.
(Ulkonatv.fi)

Kaikki umpihankihiihdosta ...
Hanki hohtava alla on mainio paketti jokaiselle joka valitsee jalkaansa sukset suunnatessaan hangille.
(Retki-lehti)

Kirja on todella monipuolinen kattaus umpihankihiihdon erilaisista ulottuvuuksista aina varusteista reitistöihin ja eläinten jäljistä historiaan. Vaikkei koskaan suksille nousisikaan, tarjoaa tämä tuhti lukupaketti hienon nojatuolimatkan hankien keskelle pohjoisen talviseen luontoon. Kirja on myös visuaalisesti erittäin kauniisti toteutettu. Kirja saa Arctic Spellin nuotio-arvosanoin täydet viisi tulistelupaikkaa. Upea teos sekä sisällöltään että ulkoilmeeltään.
(arcticspell.blogspot.fi)

En ole koskaan hiihtänyt metsäsuksilla, saati kumisaappailla. Jos ajatellaan tämän maan retkeilykulttuuria, sivistyksessäni on ilmeinen aukko. Onneksi sen täyttämiseksi on kirjoitettu erinomainen kirja. Jouni Laaksosen Umpihankihiihtäjän kirja on suomalaisen metsäsuksen ylistyspuhe – ja paljon muutakin. Kirja kannustaa retkeilemään vuoden ympäri ja poikkeamaan tehdyiltä laduilta riippumatta siitä, millä välineillä itse kukin sen tekee. Ja kuten monet Laaksosen aiemmista, tämäkin on pohjimmiltaan retkeilyopas. Kirjan sisältöä rytmittäviin vaelluskertomuksiin kätkeytyy enemmän talviretkeilytietoa kuin moneen vaellusoppaaseen.
(Latu & Polku)

Kokonaisuutena kirja on sopiva sekoitus tietokirjaa, historiateosta ja eräkirjaa. Kirjan ajallinen kulku on johdonmukaista esi-isien ajoista nykypäivään. Ennakko-odotuksesta poiketen kirja ei ollut vain hiihtämistä, vaan siinä käsiteltiin laajasti eräkulttuuria ja kaikkea siihen liittyviä taitoja ja tapoja. Kirjan lähde- ja viitesivuja on 9, ja myös tämä kertoo siitä, kuinka perusteellisesti kirjoittaja on paneutunut asiaan. Laaksosen oma vuosikymmenten kokemus erästelystä näkyy kirjassa. Vain omien kokemusten kautta voi neuvoa toisia.
(Retkipaikka.fi)