Joel Ahola ja Jouni Laaksonen
Suomen autiotuvat
Karttakeskus 2018
Suomen autiotuvat kansi

Kerään kirjan saamia arvosteluja

tähän pdf-dokumenttiin.

Mutta valikoin niistä pienen otoksen suoraan tuohon vierellekin.

Päivitetty 20.12.2017
Takaisin Jounin kirjamyymälään
Kirjailijoille on vuosien aikana tarttunut sellaista tietoa tuvista, että tiedon julkaiseminen on oikeastaan kulttuuriteko. ... Suomen autiotuvat on erinomainen tietokirja omien retkien suunnitteluun ja vaelluksista unelmointiin.
(Retki)


Kun autiotupiin sydämensä menettäneet tinkimät­tömät retkeilytoimittajat Jouni Laaksonen ja Joel Ahola yhdistävät voimansa, on jälki perusteellista. Tässä on kattavin tupia esittelevä julkaisu tähän mennessä.
(Tunturilatu-lehti)

Kaikista kämpistä on ohessa ytimekästä historiaa tai mielenkiintoisia vieraskirjamerkintöjä, ja lähes kaikista on myös kuva. Teosta on hauska selata, ja yllättävän vaikea päästää irti, kun selaamisen alkuun pääsee.
(Saariselän Sanomat)


Kirja on yhtä aikaa tiivis ja ajantasainen opas autiotupien nykytilanteesta sekä nojatuolinautinnoksi sopivaa luettavaa. Parasta lienee kuitenkin se, että sen sisältö on dokumentoitu ennen kaikkea käytännön kokemuksen näkökulmasta ja jaetusta intohimosta, mikä paistaa kirjan sivuilta ja tarinoista. ... Summa summarum: joululahjan hankinta ei ole koskaan ollut helpompaa!
(kaukokaipuumatkablogi.net)

Tuoreessa kirjassa tieto päivittyy ja paisuu, sillä mukana on myös laaja kattaus eteläsuomalaisia tupia. Yhteensä kirjassa esitellään yli 520 yöpymiskelpoista paikkaa ja lisäksi yli 200 entistä autiotupaa tai kämppää.
(Erä)