Autiotuvat on-line   Muista Kulkijan käskyt!

Pohjois-Lapin itäosa (101) – nelostien itäpuoli Raja-Joosepista Nuorgamiin
Sarmi = Sarmitunturin erämaa-alue lähiympäristöineen; Inari
Inari = Inarijärven seutu; Inari
Vätsäri = Kessi ja Vätsäri; Inari
Kaldo = Kaldoaivin erämaa-alue; Inari ja Utsjoki
Norja = autiotupa Norjan puolella, lähellä Suomen rajaa. 

Huom! Sain 18.9.2012 kahdentoista itselleni uuden norjalaisen avoimen kämpän tiedot. Osa näistä on kauempana Suomen rajasta, kaukanakin Varangissa, ja tähän mennessä olin listannut vain aivan lähellä rajaamme olevat autiotuvat. Nyt päätin lisätä nämä kaukaisemmatkin, ja samalla tuli ajankohtaiseksi siirtää GT-kartaltani viisi muutakin kauempana rajasta sijaitsevaa norjalaista avointa kämppää luetteloon. Näiden kohdalle en valitettavasti ollut karttaani merkannut minä ajankohtana olen tiedon saanut, joten siksi kysymysmerkkejä. Mutta luotan näihin tietoihin kyllä. Ei mitenkään loogista, että Varangin kämppiä esitellään Kaldoaivin ja Vätsärin kanssa samassa luettelossa, mutta en ainakaan toistaiseksi ala tekemään Finnmarkille omaa sivuansa. Suomi on tämän luetteloston pääasia, mutta lisään naapurimaidenkin avoimia tupia, kun niistä tietoja saan.

Näillä kämpillä on tietojen ilmoittaja itse käynyt Milloin-sarakkeen osoittamana ajankohtana. Muista, että jos tyyppi on pienillä kirjaimilla (esim. pk), kämpällä ei ole puuhuoltoa! Katso tarkemmin selityksiä kämppäluetteloon.
Kämpän nimi Tyyppi Koko Kamiina/
Takka
Kaasu Vesi Sauna Talvi Milloin Sijainti Huomautuksia
.Adolfin kammi kammi 2(+2) K - puro - ok 09/22 
jel
Kaldo Upea! Pulmankijoen latvajärven  luoteispuolella, ei rannassa vaan puron pohjoispuolella muutaman sata m järveltä ylös. Kauniissa kurussa, jonka perällä on upea vesiputous. Kammin vesipaikka polkuineen on näköetäisyydellä putouksesta.  Talvella pistää vain savupiippu ja sininen aurauskeppi kinoksesta. (Ovi aukeaa ulospäin maanrajassa, joten yötuiskun jälkeen voi olla vaikea päästä pois kammista!) 
07/10: "Pystyssä ja nätti päällepäin, mutta ei erityisen puoleensa vetävä sisältäpäin."
08/12: "Adolfin kammilla oli kolmen hengen talkooporukka (iisalmelaisia) juuri lopettelemassa kammin perusteellista kunnostusta. Sisäpuoli ja ovi on uusittu kokonaan. Jälki oli todella upeaa." Sisäseinät on nykyään lautavuorattu.
09/17: Hyvässä kunnossa ja kovassa käytössä.
09/22: Samat sanat kuin yllä. Turun Metsänkävijät olivat vastikään käyneet talkoilla kunnostamassa ja tehneet mm. hyvän huussikompostointisysteemin.
.Ahvenlampi
alias Anttilan kämppä alias Ahvenjärvi
 
alias Santapää
alias Harrilompolo
AT
2
K
on
puro
-
ok
10/12
jel
Sarmi
Seitapään eteläpuolella, Santapään pohjoispuolella, rajavyöhykkeen tuntumassa.
06/08: "Kämppä muuten kunnossa, mutta sisäkatossa hieman hometta. Päätyyn rakennettu puuvaja sen sijaan on romahduspisteessä. Kamiina uusittu vieraskirjan mukaan 1999."
06/12: "Ahvenjärven kämppä on nyt statukseltaan MH:n  autiotupa ja loistavassa kunnossa täydellisesti tänä keväänä korjattuna." Tupa on nykyään Metsähallituksen puuhuollon piirissä.
10/12: Tosiaan hienosti kunnostettu kämppä! Varustukseenlisättiin remontin yhteydessä kaasuliesikin. Ja tuvan virallisena nimenä on syytä tästedes käyttää Ahvenlampea, sillä tämä nimi lukee nyt kyltissä oven yläpuolella. Rajavyöhykkeen kulkua on muutettu niin, että rajavartijoiden mönkijäura pohjoisesta on nyt kokonaan sallittua aluetta.
.Aksonjunni at             09/22 
jel
Kaldo Ulkoilukarttaan Sevettijärvi-Nuorgam on merkitty "Autiotupa" Aksonjunnin länsipuoleisen lompolon eteläpuolelle.
07/00: Tuvasta on jäljellä vain seinät, ovi puuttuu, kamiina tuhoutunut.
09/22: Tilanne varsin ennallaan: seisoo yhä.

Aƞkarmarrasa

kammi
3
K
on
järvi
-
ok
08/23
ahe
Kaldo
(Norja)
Kelpo kammi koordinaateissa UTM 35W 549925, 7756509.
.Artta (entinen Karhumorosto)AT2-3Konlähde-ok07/17
jel
SarmiKarhumoroston autiotupa paloi loppuvuodesta 2001. Pieni kämppä oli kolmelle hengelle ja siinä oli takka. :(  
09/03: Vain puucee ja hiiltyneitä kämpän hirsiä jäljellä.
10/12: Vain heinittynyt kämppäkumpu, ei enää puuceetäkään.
08/13: Karhumoroston tupa on rakennettu uudelleen ja nimetty Artaksi. Vaellusnet.com/turinat-keskustelussa kerrotaan juuri päättyneestä Tsarmin-vaelluksesta 20.8.2013: "Uusi ehta kämppä oli heinäkuun lopulla viittä vaille valmis. Talkoolaiset - jotka ilmeisesti käyttävät itsestään nimitystä "Metsäveljet" - totesivat, että kämppä on kaikille avoin, koska 'eipä taitaisi Metsähallitus muuten edes antaa rakentaa'. Metsähallitus oli kuulemani mukaan tarjonnut rakennustarpeet ja kämpän varustelun. Kämppä on varustelultaan ja kooltaan  Ahvenlampea vastaava: 2-3 hlö, kamiina ja kaasuliesi."
03/14: "Oikein söpö pikkumökki  komealla paikalla törmän päällä. Avosuolla mäen juurella vettä näkyvissä eli nyt ainakin lähteistä vettä oli saatavilla."
07/17: Kyllä on hieno kämppä! Ja upeat lähteiköt töörmän juurella.
Bánnajávri
pk
2
-
-
puro
-
ei
08/23
ahe
Kaldo
(Norja)
Tsuomasvarrin kohdalla olevasta rajakulmasta 3,7 km pohjois-koilliseen, Bannajavrin itäpuolella. Siis porokämppä Norjan puolella. Ei puukamiinaa, vaan öljyllä toimiva lämmityslaite - mutta ei öljyä. Ei vessaa, ei vieraskirjaa. Koordinaatit UTM 35W: 553005E, 7756524N.
08/23: Saranat rikki, jonka johdosta ovi ruuvattu kiinni.
Bjørnskardhytta
AT
4
K
on
puro
-
ok
03/13
es
Norja
Varanki
Katso http://www.dirnat.no/multimedia/52323/Varangerhalvoya_N.pdf (Varangerhalvøyan kansallispuiston kartta). Koordinaatit UTM 35W: 609469E, 7806936N.
kesä 2011 mr: "Bjørnskardethyttalla oli remontti loppusuoralla. Jurttamallinen (vinot seinät) kämppä oli maalattu punaiseksi, laverit siistit ja kamina uusi. Puuhuolto on todennäköisesti aika vaatimaton, sillä norjalaisilla on tapana kuljettaa kelkalla vain pientä koivuklapisäkkiä.
Bjørnskardet (Karhukuru) on aurinkoisella ilmalla upea paikka: Vihreitä niittyjä, putouksia, kalliomaata ja korkeat tunturit. Skipsjølen on myös hieno: Vaaleata kiveä laella ja rinteillä erilaisia jääkauden muodostelmia."
03/14: "Björnskardetissa on kaasuliesi, mutta kaasupullo on aina tyhjä."
.Buksajávri
pk
VK
 
 
 
 
 
 
09/17
ksa
Kaldo
09/07: "Mökkikylän länsireunassa vanha hirsinen avoin tupa (muut n. 10 tupaa lukittuja). Kamiinan luukku irronnut, eteläseinä homeessa (vesikate irronnut nurkasta vajaan neliömetrin alalta, josta kohden katto vuotaa). Ei polttopuita (puutonta seutua). Järvelle n. 200m."
09/09: "Avoin tölli on käyttökelvoton. Muut poromiesten käytössä, eivät autiotupia."
09/17: "Osa porokämpistä ovet avoinna huonossa kunnossa. Ainakin kahta vuokrataan ja toinen niistä ilmeisesti tänä vuonna uudistettu hienosti. Itse olin vuokrannut sen ei uudistetun ja sekin varsin siisti."
Vuokrattavista tuvista voi kysyä puhelinnumerosta 0400 658650.
Ellankoija alias 
Ellenvannskoia
AT 6 K on järvi - ok 09/18 
jka
Vätsäri 
(Norja)
GT:ssä rakennuksen merkki Elvatnin pohjoisrannalla, Övre Pasvikin nasjonalparkissa.
ahe 08/97: "Nice and cosy hut rebuilt using traditional roofing. Marked footpath to the car park at Sortbrysttjern (lake) about 6 km."
.Føllvannskoia AT 5 K - lähde
- ok 09/18 
jka
Vätsäri 
(Norja)
Rajan pinnassa. ahe: "The hut is located on a little lake immediately south of Følvatn about 250 m west of the river running out of the lake." Eli ison Fölvatn-järven eteläpuolella olevan pienen lammen rannassa. Lammesta on pikku puro Fölvatniin. Fölvatnista laskeva Föllelva jää tuon noin 250 m tuvan itäpuolelle.
Rajaporoaidassa on portti tuvan kohdilla. Ja kun oikein tarkkana on, huomaa, että portilta johtaa kirveenpilkoilla mäntyjen kylkiin merkattu noin 800 m pitkä polku tuvalle. Polku on varvikosta kadonnut aika lailla totaalisesti, mutta pilkkoja pystyy seuraamaan, kun tarkkana on.
Norjan puolella tie 2 km päässä, sieltä ilmeisesti polku tuvalle.
06/09: Puuvaja, jossa hyvin polttopuuta.
Lisätietoja löytyy www.fefo.no.
.Grenseparvasshytta pk
3
K
-
järvi
-
ok
07/11
jb
Vätsäri
(Norja)
Vajaa 0,5 km rajapyykiltä 353LA Norjan puolelle. Kertusjärven eli Grenseparvatnin pohjoisrannalla, noin puoli km Suomen rajalta. Patjat, astiat. 08/04: "Maapuuta poltettavaksi"
04/07: Maapuuta ei löydy talvella.
06/09: Puuvajaa ei ole, mutta jonkinlaista puuhuoltoa tuvalla on harjoitettu. Rankoja oli isohko kartio puuta vasten nojalleen kuivumaan nostettuna.
Gålmešjávri
pk
4
K
-
järvi
-
(ok)
09/12
ahe
Kaldo
(Norja)
Tsuomasvarrin kohdalla olevasta rajakulmasta 5,6 km etelä-kaakkoon, Stuorat Golmmesjavrin itäpuolella. Koordinaatit UTM 35W: 553799E, 7748029N.
09/12: "Kämppä on kolmen poroaidan risteyksessä talvilaitumen puolella. Epäilen, että se on poromiesten käytössä talviaikaan."
Erikoisuus:  Kämpässä on baari.
Heimdal
AT
4
(K)
-
puro
-
ok
08/12
ahe
Norja
Varanki
Katso http://www.dirnat.no/multimedia/52323/Varangerhalvoya_N.pdf (Varangerhalvøyan kansallispuiston kartta). Koordinaatit UTM 35W: 596213E, 7812.314N.
Kamiinaa lämmitetään hiilillä, ei puulla.
03/14: "Kun (puhelin?)linja purettiin, kämpät oli tarkoitus polttaa, mutta punainen risti kielsi sen, koska niitä saatettiin tarvita pelastustoiminnassa. Nyt ne ovat paikallisten punaisen ristin yhdistysten hoidossa. Niiden käytöstä pitäisi maksaa näille yhdistyksille, mutta Suomesta maksaminen ei onnistu."
Helheim
AT
4
K
-
puro/
järvi
-
ok
08/12
ahe
Norja
Varanki
Katso http://www.dirnat.no/multimedia/52323/Varangerhalvoya_N.pdf (Varangerhalvøyan kansallispuiston kartta). Koordinaatit UTM 35W: 589230E, 7818.282N.
Erikoisuutena tuvan yhteydessä on talli.
03/14: "Kun (puhelin?)linja purettiin, kämpät oli tarkoitus polttaa, mutta punainen risti kielsi sen, koska niitä saatettiin tarvita pelastustoiminnassa. Nyt ne ovat paikallisten punaisen ristin yhdistysten hoidossa. Niiden käytöstä pitäisi maksaa näille yhdistyksille, mutta Suomesta maksaminen ei onnistu."
Holmenkoia
AT
4
K
-
joki
-
ok
09/15
ahe
Norja
Katso Øvre Pasvikin kansallispuiston esitekartta: http://www.dirnat.no/multimedia.ap?id=1099. Holmenkoiaa ei ole kartassa nimetty, mutta rakennuksen merkki löytyy, näin: Ellentjørna-järven lounaispuolella on jokien yhtymäkohta. Yhtymäkohdan pohjoisrannalla oleva rakennus on Holmenkoia.
Hubehytta
lukittu? pk
4
K
-
puro
-
(ok)
08/12
ahe
Norja
Varanki
Katso http://www.dirnat.no/multimedia/52323/Varangerhalvoya_N.pdf (Varangerhalvøyan kansallispuiston kartta). Tätä ei ole tuohon esitekarttaan merkitty autiotuvan symbolilla, mutta kartalla näkyy Grythaugen ja pian sen pohjoispuolella musta rakennuksen merkki. Se on Hubehytta. Koordinaatit UTM 36W: 389718E, 7804459N.
08/12: "Suurimman osan kämpästä täyttivät poromiesten tavarat ja ruokatarpeet. En tiedä, milloin he asuvat täällä, mutta varmastikin vuodenkierron mittaan on ajanjakso, jolloin tämä kämppä on vain poromiesten käytössä."
kesä 2011 mr: "Hube hytta oli lukittu, tosin siellä asusti Tromssan yliopiston tutkija, joka otti märät kenkämme sisälle kuivumaan."
.Huikkimajoki AT 8 K on järvi - ok 09/12 
ahe
Kaldo GT:ssä lukee "Autiotupa". Sevetti-Pulmanki-reitin varrella, Iisakkijärven ja Laavuvaaran poistetun kämpän välissä. Matala.
09/07: "Siisti ja tilava tupa."
Høvasskoia AT
2-4
K
-
joki
-
ok
09/15
ahe
Norja
Katso Øvre Pasvikin kansallispuiston esitekartta: http://www.dirnat.no/multimedia.ap?id=1099, kämppä on nimetty kartalla. Høvatnet-järven kaakkoispäässä.
.Iisakkijärvi AT 8 K+T on järvi - ok 04/22 
jel
Kaldo Komea takka kamiinan lisäksi.
.Joutsenpesäjärvi
pk
 
 
 
puro
 
 
06/09
jel
Vätsäri
Entinen rajavartiotupa on paliskunnan omistuksessa ja lukittu.
.Järvenpää ati   hella - järvi savus. ei 08/03 
jn
Vätsäri Ikivanhan majatalon hieno asuinkenttä. Savusauna on viety pois noin 1998. Tuparakennus on viety pois noin 2002. Tunnelmaa silti vuosisatojen takaa, jäljellä on aukea kenttä vanhoine rakennustenpohjineen sekä aidan- ja ladonjäänteitä. 
.Jääsaari AT 3-4 K on järvi - ok 04/21 
jel
Inari Ahdas neljälle. Vieressä (100 m) kota. Hyvä ja tukeva laituri.
Kahkusaari AT 6 K on järvi - ok 06/13 
sk
Inari Tukeva laituri. Uusi Jötul-kamiina 09/04. 5 patjaa.
Autiotuvan pihasta hirsikota on purettu ja tilalle on tehty tulistelutupa (pyörivä takka + kaasuliesi) sekä keittokatos.
.Kaikunuora AT 8 K on järvi - ok 04/11 
joa
Inari Alias Punainen tupa. Hyvä ja tukeva laituri.
Vaellusnet/Lapin Kansa: Tupa remontissa ja poissa käytöstä 16.3.-30.4.2015.
Metsähallitus 29.4.2015: Tupa remontoitu ja jälleen käytössä.
Kaskamus Laddelasvarri
kammi
 
 
 
 
 
 
04/04
ke
Kaldo

Romahtanut jo aikoja sitten. Lumen seasta pistivät esiin tukipuut sekä laudankappaleita.

.Karhukammi
(Tsarmikuusikon kammi)
kammi
3
K
-
lähde-
puro
-
ok
09/15
ahe
Sarmi
Tsarmikuusikossa Kivijoen erään latvahaaran lähellä on ollut kymmeniä vuosia kammi. Vanha kammi peruskorjattiin, käytännössä rakennettiin uudelleen kesällä 2012. Kammi on kunnon kulkijoiden käytettävissä, mutta tarkempaa sijaintitietoa siitä ei anneta kunnostajien toiveesta.
.Kessijärvi at 3-4 K - joki sauna ok 07/17
jel
Vätsäri Sauna paloi syksyllä 2001, mutta rakennettiin uudestaan huhtikuussa 2002! : ) Saunan seinässä on lappu, jossa kerrotaan saunan valmistuneen 4.4.2002 ja allekirjoitus on Metsähallitus ja Stora Enso.
06/09: Tuvan puuvajassa oli kelopöllejä ihan kelpo kasa. Ilmeisesti joku (Stora Enso?) jossain määrin huoltaa tupaa? Mutta hyvä tapa on saapua tuvalle kantamus kuivia pudonneita oksia mukanaan.
04/12: "Puuhuolto on nykyisin Metsähallituksella. Tieto puuhuollossa olleelta huoltomieheltä."
06/16 patikka.net ja vaellusnet.com/turinat: Kessijärven autiotupa ja sauna on lukittu. Rakennukset ovat yksityisen omistamia ja kun Metsähallitus on lopettanut polttopuuhuollon tukemisen, kämppä ja sauna jouduttiin laittamaan lukkoon."
07/17: Lukossa tosiaan ovat. Piilolan polku on nyt linjattu kiertämään tämän tuvan, uusi kiertopolku lähtee Kessijärvelle johtavalta polulta noin 0,5 km ennen tupaa vasemmalle. Joen ylitys pitkospuumaista siltaa pitkin, irtonaisella sillalla kannattaa olla varmajalkainen.
Kolmmesoaivi
kammi
 
 
 
 
 
 
04/04
ke
Kaldo
Kammin merkki Kolmmesoaivista pari km lounaaseen eli Tsuomasvaaran kämpältä 3 km etelä-lounaaseen. Romahtanut aikoja sitten.
.Kolmosjärvi VK+at             08/03 
ahe
Sarmi Kolmosjärven eteläpäässä on kaksi vuokrakämppää, yksi kummallakin puolen jokea. Joen länsipuolisen VK:n pihassa on käyttökelvottomaksi ränsistynyt autiotupa.
.Korppijärvi pk 3 K - järvi - (ok) 09/15 
ahe
Sarmi Uudet ikkuna  ja ovi. Tehty peltikatto noin 2002 paikkeilla. Ei ilmeisesti huussia?
Korsdalskoia
at
2
K
-
puro
-
ok
08/09
ahe
Norja
Koordinaatit UTM 35W: 602291E 7720337N. Ei juuri polttopuita.
.Kärppäsaari AT 6 K - järvi - ok 03/21 
jel
Inari Hyvä ja tukeva laituri. Veneilytukikohta (TT + kaasuliesi) vieressä.
04/11: "Kämppä erityisen viihtyisä."
.Kärppäsaari
TT
4
T
on
järvi
-
(ok)
03/21
jel
Inari
Veneilytukikohta, jossa kevythirsinen tulistelutupa (TT). Pyörivä takkakamiina. Seinänvieruspenkit, melko hyvin talviasuttava.
.Käyräjärvi
sauna
2
T
-
järvi
sauna
(ok)
07/11
jb
Vätsäri
Suljetun rajavartioaseman rantasauna on auki. Iso saunatila, pieni kahden hengen takkahuone, eteinen. Vieraskirja. Ainutlaatuinen tunnelma.
06/17: Tilanne ennallaan.
Laavuvaara                 Kaldo Palanut/poistettu
.Lauttajärviat2-3K-järvi-ok07/17
jel
SarmiAlemman Lauttajärven pohjoisrannalla.
patikka.net: Täysin kunnostettu talkoilla kesällä 2020. Takan sijalle vaihdettu kamiina, katto uusittu, lahoja hirsiä vaihdettu ym. Loistavaa, Metsäveljet!
Leibijoki rv 2 K on joki - ok 10/99 
pjv
Kaldo Pulmankijärven eteläpään itäpuolella, Norjan rajan pinnassa. Rajavartiosto purki kämpän tarpeettomana pois keväällä 2001, harmi.
.Lerkevannskoia AT 2-4
K - puro - ok 09/18 
jka
Vätsäri 
(Norja)
Surnupäästä kaakkoon. Kämppä näkyy raja-aidalle, sillä tupa on punainen ja sijaitsee kahden järven välisellä maa-alueella puron varressa. Patjat, astiat. Valoisa. Kevättalvella ilmeisesti kulkee latu, tai ainakin kelkanjälki tuvan kautta, ja paikallisia hiihtäjiä käy pääsiäisenä paljonkin. Kesällä ei juuri kävijöitä. Polttopuita ehkä hiukan eteisessä, ei erillistä liiteriä.
Lisätietoja löytyy www.fefo.no.
.Luossajoki
kammi
2
K
-
joki
-
ei
08/05
jel
Kaldo
Ei vielä ihan sortumassa, laveritkin maattavissa muuten, mutta homeen takia ei houkuta. Kamiinasta savutorvi poikki  ja muutenkin käyttökelvoton.
Kauniilla paikalla Luossa- ja Pulmankijokien yhtymäkohdassa. Joet vaikuttaisivat molemmat olevan kahlattavissa tässä kohdin kuivin saappain. Kammilta selvä polku Pulmankijoen riippusillalle.
.Maanmittarisaari NE
kammi
4
(K)
-
järvi
-
ei?
06/13
sk
Inari
Karttoihin merkitty "Kammi" Maanmittarisaaren koillispuolisessa saaressa. Iso kammi on lyykähtämässä ja homehtumassa, mutta tarjoaa vielä tuulen- ja sateensuojan. Kamiinaa ei enää ole.
06/13: "Kammia on kunnostettu. On ilmeisesti jonkun käytössä. Jonkinlainen kaminakin on. Pihassa telttasauna."
Mahlatti
(VT)
3
K+T
on
järvi
lukittu
sauna
ok
04/11
joa
Inari
Lähinnä luontomatkailuyrittäjille vuokrattava MH:n luontopalvelujen varaustupa. Perusretkeilijäkin voi tietyissä tapauksissa varata käyttöönsä, tarkista Metsähallituksesta. Ei siis mikään tavallinen varaustupa!
Makkaur
majakka
4
sähkö
-
lähde
-
ok
08/12
ahe
Norja
Varanki
Entinen majakanvartijan asunto. Tämä majakka automatisoitiin ilmeisesti viimeisenä Norjassa, 1980-luvulla. Asuntoon tulee sähkö majakan generaattorista. Sähköhella, sähkövalot.
Katso http://www.dirnat.no/multimedia/52323/Varangerhalvoya_N.pdf (Varangerhalvøyan kansallispuiston kartta). Makkaur jää kartan pohjoispuolelle, mutta kartalla näkyy Båtsfjord. Båtsfjordista noin 17 km koilliseen, Jäämeren rannalla. Koordinaatit UTM 36W: 392090E, 7847201N.
08/12: "Joku on parhaillaan kunnostamassa asuntoa, se on mm. vastikään maalattu. Mutta toisaalta asunnossa lojuu 35 vuotta vanhoja sanomalehtiä..."
=>Hieman epäselväksi jää, mikä on asunnon tulevaisuus, avoin autiotupa vai ehkä jotain muuta.

.Miutijoki pk 2 K - joki - ok 07/20 
jel
Kaldo Kaasuliesi on, mutta kaasua ei. 2 patjaa.
09/13: "Tuvan piha on aika siisti, mutta sisältä kämppä on sotkussa ja roinaa on pöksä täynnä. Ei ole kaasua nytkään. Huussi on pahasti kallellaan taakse päin, istunnon aikana saattaa keikahtaa selälleen. Ei uskallettu kokeilla."
09/17: "Kämppä oli todella siistissä kunnossa, katto ei piipun juurta lukuunottamatta osoittanut minkäänlaisia vuotamisen merkkejä edellispäivän rankkasateesta huolimatta. Siinä voi mainiosti majoittua ja joku oli juuri äsken yöpynytkin. Talvikäyttöä rajoittanee vain puuhuollon puute."
07/20: Joskus on ollut kaasuliesi, mutta ei ole enää. Mainio pikku kämppä. Huussi on melkoinen nähtävyys, uskallettiin käyttääkin.
.Moresveijohka kammi               Kaldo Kammi Moresveijohkan itärannalla Tsaarajärven korkeudella on romahtanut.
.Morishvei kammi 3-4  lompolo ei  07/10 
ka
Kaldo Tunturiladun v. 1960 rakennettu kammi on Moresveijohkan latvoilla, lompolon itärannalla Peälljekeähtsevaddan länsipuolella. 2008: Ei sentään romahtanut, kuten niin moni Kaldoaivin kammeista, mutta ei enää hyvässä kunnossakaan. Kaipaisi perinteitä kunnioittavaa kunnostusta.  Päivä paistaa monin paikoin katon tai seinän läpi eli turvekerros on rapistunut, ja muovissa on vielä enemmän reikäkohtia. Tuulensuojaksi kammi sopii, sateensuojaksikin ruokatauolle, mutta  miten mahtaa nukkumistilan päällä katto pitää vettä? Takan toimivuudesta ei varmuutta. Vieraskirjat alusta asti tallessa kammilla, tosin kostumaan päin jo.
07/10: "Pystyssä oli, mutta onneksi ei llut mitään tarvetta viettää siinä yötä..."

.Neljän tuulenpesän  
tupa
at 2 K - lampi 100 m - (ok)/ei 08/03 
ahe
Kaldo Kämppä on viety pois. 
(Vuolit Haltejavrista pari km lounaaseen. Rakennusryhmä on entinen poroerotuspaikka. Tämä kämppä on erotuskaarteesta parisataa m lounaaseen.)
Njuohkarjohka kammi             08/03 
ahe
Kaldo Njuohkarjohkan pohjoisrannan (n. 2,5 km Vuogulin kammista itään) kammi on romahtanut. Njuohkarjavrin kämpät ovat lukossa.
Oksvannskoia
at
4
K
-
joki
-
ok?
?
Norja
Rajapää-rajatunturista noin 6,5 km kaakkoon. Stora Oksvatnetista laskee Okselva Lille Oksvatnetiin. Missä joki laskee Lille Oksvatnetiin, siitä kohdasta kämppä on noin 300 m länteen.
Onderikoia
at
4-5
K
-
lähde n. 50 m ala-
mäkeen
-
(ok)
03/15
hi
Norja
Koordinaatit UTM 35W: 602212E 7713957N.
08/09: "Korjauksen tarpeessa, seinissä on isoja rakoja. Ilmeisesti käytössä talvisinkin, mutta reikiä täytyy tukkia jollakin..."
03/15: "Kävin katsomassa Onderikoia tupapaikkaa eikä siellä enää ollut rakennusta. Metsästä erotti helposti tuvan aukean paikan ja paikka varmistui koordinaateista ja kun vertasi tupakuvan takana olevia puita nykyiseen kuvaan."
.One Booth Saloon at 3 K - lampi 300 m - (ok)/ei 08/03 
ahe
Kaldo Kämppä on viety pois. 
(Vuolit Haltejavrista pari km lounaaseen. Rakennusryhmä on entinen poroerotuspaikka. Tämä kämppä on ihan erotuskaarteen vieressä, koillispuolella.)
.Opukasjärvi AT 8
K on järvi - ok 09/07
jt
Kaldo Huomaa, että alalaverin aukon saa umpeen laverin alla olevien jatkopalojen avulla ja nukkumatila näin levenee.
Opukasjärven autiotupa paloi maan tasalle 11.2.2018! Paikalla on tulipaikka, puuliiteri ja huussi, mutta tupaa siis ei enää ole.
.Pakanajoki
VK
12
K+T+ym.
on
joki/
kaivo
lukittu
sauna
ok
09/19
jel
Vätsäri
Pakanajoelle eli Jankkilaan tulee oranssilla merkitty polku Nuortijärveltä. Polun lähtöviitta löytyy näin: Sevettijärveltä jatketaan kohti Näätämöä. Noin 5 km ennen Näätämöä on tien oikealla puolen P-alue, jolta jatkuu vanha tielinja uuden tien oikealla puolen. Kävele tai aja muutama sata m vanhaa tielinjaa, niin lähtöviitta ohjaa oikealle.
Sen sijaan Pakanajoelta Näätämön tielle lähtevä ei heti kämpältä lähtiessään näe maalimerkkejä. On kahlattava Pakanajoen (leveä ja hyvin matala, helppo kahlattava) yli ja käveltävä jokivarren itärannan vahvaa polkua ylävirtaan muutaman sata metriä ennen kuin oranssi alkaa vilkkua puissa. Edit 09/19: On siellä sittenkin oranssit merkit kämpän saunan takaa lähtien. Ne lähtevätkin ensimmäiset sadat metrit joen länsirantaa ja kahlaus on reitillä vasta sitten siellä hieman ylempänä. 
Jankkilan entisellä metsänvartijantilalla upea historiallinen tunnelma! Ruijan keino ja vanhat polut joka suuntaan.
Katso varustus tarkemmin www.lomarengas.fi.
.Partisanhytta
at
5-6
K
-
puro
-
ok
09/19
jel
Vätsäri
(Norja)
Tunnetaan myös nimellä Veteranbu.
Tupa on noin 5,5 km Näätämön rajanylityspaikasta rajaa etelään ja reilut 200 metriä rajasta Norjan puolelle. Rajan ja tuvan välissä pystysuoria kalliojyrkänteitä, joten tarkkana. Näkyy Karttapaikassa.
09/18: Uuden näköinen kamiina.
Katto uusittu 2018.
.Petäjäsaari AT 6 K on järvi - ok 04/11 
joa
Inari Vieressä veneilytukikohta (TT) sekä kaasuliedellä varustettu keittokatos. Kaksi tukevaa laituria. 4 patjaa.
Petäjäsaari
TT
4
T
on
järvi
-
(ok)
04/11
joa
Inari
Veneilytukikohta, jossa kevythirsinen tulistelutupa (TT). Pyörivä takkakamiina. Seinänvieruspenkit, melko hyvin talviasuttava.
.Petsikko at 8 K+T - puro - ei 07/19 
jel
Kaldo Tupa on aivan nelostien kupeessa. Puro vähävetinen. Ovessa oli lukko vuonna 1996, mutta 08/00 tupa oli auki. Ja 10/00 taas lukossa. 07/19: lukossa on, vanha autiotupa on lukittu museotupa.
.Pielpajärvi PT
- T on järvi sauna (ok) 09/16 
ahe
Inari Yksi Pielpajärven erämaakirkon kirkkotuvista on avoin. Sauna oli avoin ainakin 02/99, samoin 07/03, samoin 08/04, samoin 10/05, edelleen 06/06. Ei polttopuita. Vesipadan hana puuttuu, hoituneeko puutapilla?
04/08: "Pielpajärven kirkkotupa on täydellisen peruskorjauksen alla. Vain hirsiseinät ovat entiset. Oli uusittu vesikatto, yläpohja, lattia, kalusteet. Takan kivet olivat vielä keräämättä ja niin ollen takka muuraamatta." Remontissa sängyt poistettiin ja tilalle tulivat kapeat seinänvieruspenkit.
Metsähallitus puuhuoltaa, Inarin seurakunta omistaa.
09/16: Saunan kiuas on hieman temperamenttinen, mutta kun löytää piipusta pellin ja vetää sen auki, niin toimii.
Pielpavuono
KOTA
4
T
on
järvi
-
ok
04/11
joa
Inari
Pielpavuonon pohjukassa kahdeksankulmainen kota, jossa on takkakamiina ja leveä seinänvieruspenkit. Tuplalasit ja eteinen; talviasuttava.
.Piilola AT 6 K on järvi - ok 09/15 
ahe
Vätsäri Piilolan autiotupa on Nammijärven itärannalla, yksityistilan eteläpuolella. Merkityn reitin Piilolan polku varressa.
.Piilolakoia
eli Piilolaporten
AT
4
K
on
puro
200 m
-
ok
09/15
ahe
Vätsäri
(Norja)
Merkityn Piilolan polun (Kessin tie/Pitkälampi - Övre Pasvik NP:n P-paikka Sortbystjernassa) varressa, Piilolan rajanylityspaikalta (tosin nykyäänhän Norjan rajan saa ylittää vapaasti muualtakin) muutaman sata metriä polkua Norjan puolelle.
Ei ilmeistä vesipaikkaa, mutta kun seuraa merkittyä polkua parisataa metriä Ellenkoialle eli Norjaan päin, tulee suopuro josta saa vettä. Puuvaja, jossa klapisäkkejä.
.Pikku-Tuolpu
pk
5
K
-
lähde
-
(ok)
04/22
jel
Kaldo
Itse kämppä kelpo kunnossa, mutta kamiina ruosteinen, hieman arveluttava. Lähes hylätty, melkoisen siivoton.
.Pisteriniemi AT 10 K+T on järvi - ok 03/21 
jel
Inari Tukeva laituri.
Paljon rakennuksia: itse vanha autiotupa, puuvaja, huussirakennus, tulistelutupa pyörivällä kamiinalla ja kaasuliedellä ja vielä laiturin vieressä keittokatos, jossa ei tulisijaa, mutta kaasuliesi.
.Poaskevarri
at
 
 
 
puro
 
ei
08/05
jel
Kaldo
Poaskevarrin kurun suulle ulkoilukarttaan merkitty autiotupa on romahtanut aikaa sitten. Ihan käymisen arvoinen kuru kyllä.
.Poaskijuuha
kammi
 
 
 
lompolo
 
ei
04/22
jel
Kaldo
Ulkoilukarttaan Poaskijuuhan länsirannalle merkitty kammi on romahtanut aikaa sitten. Nätillä paikalla eli mukava telttailupaikka kyllä.
Vuonna 2009: Huomaan yllättäen, että Karttapaikassa on rakennuksen merkki tässä ja nimeksi on annettu Sammelinkota.  Enpä jaksa uskoa, että joku olisi elokuun 2005 jälkeen uuden kodan tai kammin paikalle pystyttänyt.
04/2022: Edelleen on rakennuksen merkki ja Sammelinkota-teksti kartoilla, mutta maastossa on vain pieni aukio puronvarsikoivikossa.
.Poropirtti pk n. 15 K - puro - ok 09/03 
mjk
Sarmi Lukittu vuonna 2001 kelkkaryyppyporukoiden melskauksen takia. GT:ssä rakennus Karhumorostosta n. 4 km koilliseen.
Pulmankijärvi etelä
kammi
 
 
 
 
 
 
04/04
ke
Kaldo
Ulkoilukarttaan merkityn kammin paikalla on kesämökki.
Pulmankijärvi länsi
kammi
 
 
 
 
 
 
04/04
ke
Kaldo

Kammi ei ihan vielä ole romahtanut, mutta käyttökelvoton se kyllä on: luuranko jäljellä ja paikkakin lohdutonta pusikkoa. Aikanaan ollut melko tilava.

Ragnarokk
AT
4
K
-
puro
100 m
-
ok
03/13
es
Norja
Varanki
Katso http://www.dirnat.no/multimedia/52323/Varangerhalvoya_N.pdf (Varangerhalvøyan kansallispuiston kartta). Koordinaatit UTM 35W: 603711E, 7809.182N.
Ei huussia. Vesipaikka hieman epäselvä, mutta ilmeisesti puro 100 m päässä. Tuvan yhteydessä talli, jonka kautta nykyään kulku tupaan. Ovesta puuttuu kunnolliset saranat, jonka takia sitä on vaikea sisäpuolelta sulkea kunnolla, tämän takia talvikäyttö vajavaista. Lisäksi puuhuolto niukkaa.
03/14: "Epämääräisestä ulkonäöstä huolimatta erittäin talvikelpoinen. Ulko-ovi on tosiaan irti saranoista eikä sitä saa kunnolla kiinni, mutta se varsinainen kämppä on rakennuksen toisessa päässä ja se huone on aivan hyvässä kunnossa ja myös suhteellisen siisti."
.Rajapäkoia
pk/at
4-6
K
-
puro
-
ok
09/15
ahe
Vätsäri
(Norja)
Rajapään autiotuvalta reilut 5 km koilliseen, 234-lammen kaakkoispuolella.
09/06: "Avoin hyväkuntoinen huollettu tupa (ilmeisesti poromiesten). Sisältä siivoton."
06/09: Puuvaja osoittautui tarvikevarastoksi. Polttopuita ei ollut. Mutta sahapukki ja saha ja kirves kyllä...
.Rajapää AT 4-5
K on järvi - lukko 09/18 
jka
Vätsäri Auki vain kesäisin 1.6.–30.9., talvet lukossa.
Rousajärvi AT 7 K on joki - ok 09/13
jn
Kaldo 09/03: "Alkaa olla kulahtanut, mutta jotakin on tekeillä, koska seinustalla on puutavaraa pressun alla."
Ruohokangaspk8T-lampi-ok09/15
ahe
SarmiIvalosta Raja-Jooseppiin menevän tien lähellä, pohjoispuolella. Houvinkotapään itäpuolella.
Saimakoia
AT
4
K
-
järvi
-
ok
?
Norja
Saimakoia eli Saimikoia. Saimavatna-järven koillisrannalla. Noin 500 metrin päässä metsäautotiestä, jolta merkitsemätön polku tuvalle. Löytyy mm. täältä koordinaatteineen: http://www.fefo.no/no/Friluftsliv/Sider/Leiehytteodestue.aspx.
Sametikoia
at/pk
3
K
-
järvi
-
ok
09/12
ahe
Norja
Stora Sametti -järven eteläpään länsipuolella, pienen lammen koillisrannalla. Rajapäästä 11 km itä-itä-koilliseen. Siis Vätsärin kohdalla Norjan puolella. Koordinaatit UTM 35W: 602333E, 7709123N. Kartalla näkyvää polkua ei todellisuudessa ole.
Selkälahti
(VT)
7
K+T
on
järvi
lukittu
sauna
ok
04/11
joa
Inari
Lähinnä luontomatkailuyrittäjille vuokrattava MH:n luontopalvelujen varaustupa. Perusretkeilijäkin voi tietyissä tapauksissa varata käyttöönsä, tarkista Metsähallituksesta. Ei siis mikään tavallinen varaustupa!
Aurinkopaneeli ja valot, kesämökkimäinen.
Skiehttsharas at 3 K - joki - ok 03/08 
ahe
Kaldo Rakennuksen merkki GT:ssä Skiehcarasjävrin eteläpäässä, Sevettijärvi-Nuorgam- moottorikelkkauran varrella. Sulan maan aikana 1-3 käyntiä/vuosi. Rappeutuu vauhdilla.  
Kommentti 09/02: "Mieluummin nukkuisin ulkona vauhdilla."
Toinen mielipide 04/03: "Kolmen hengen porukalla nukutti ihan hyvin. Mieluummin kämpässä kuin viereisessä kodassa. No onneksi myrsky-yö oli vasta seuraava yö."
03/08: Hyvin epäsiisti. "To say the place is dirty would be a 'mild understatement'. If you are allergic to mouse-shit or dirt in general you should go somewhere else." Mutta käyttökelpoinen kuitenkin: "As we stayed there and it was -20C outside it is suitable for winter use."
patikka.net: "Kevättalvella 2011 paikalla oli vai maantasalle palaneen kämpän jäänteet." Mutta pihapiirissä siis kamiinallinen kota.
Skiehttsharas KOTA 4 K - joki - (ok) 03/08 
pjv
Kaldo Samaa pihapiiriä kuin yllä. Eristämätön.
.Skiihpajoki
kammi
2
K
-
puro
-
ei
08/05
jel
Kaldo
Ulkoilukarttaan merkitty kammi Skiihpajoen itäpuolella, Roavvevarrin ja Luossajärven välissä. Ei ihan vielä romahtanut, mutta katto ja seinä pullistuneet jo pitkälle sisälle.  Koivuruoteet ym. aivan homeessa. Kamiinaan tuskin uskaltaisi enää sytuttää tulta. Ei asumiskelpoinen enää, mutta kamminmallia ja vanhaa vieraskirjaa voi käydä tutkimassa.
.Skiihpajärvi kammi             06/01 
mv
Kaldo Ulkoilukartassa Sevettijärvi-Nuorgam on merkitty kammi Skiihpajärven ja Ravdojärven puoliväliin. Tsaarajärven pohjois-luoteispuolella. Kammi on aikoja sitten romahtanut.
.Sollumusjärvi AT 8
K on järvi - ok 03/21 
jel
Vätsäri Alias Solmusjärvi.
Stormheimat1-4Konpuro-(ok)03/14
es
Norja
Varanki
03/14: "Huhttirčohkat-nimisen paikan länsireunassa noin 12 kilometriä Komagværistä länsiluoteeseen. Koordinaatit ovat UTM 36 , 7803103N, 397879E. Kämppä on todella surkeassa kunnossa, mutta vietin minä siellä viime pääsiäisen aikaan muutaman päivän vatsataudin kourissa. Kunnon myrskyssä sinne mennee ihan mielellään. Siellä on kamina, mutta ainakin silloin puita oli vain pari kalikkaa. Koivuhalkosäkistä ei ollut tietoakaan. Sen sijaan kaasulieteen oli jopa kaasua. Siellä on kaksi kerrossänkyä, siis neljä petipaikkaa, mutta minulle jäi mielikuva, että sain niistä neljästä koottua yhden kunnollisen."
Storsteinhytta/
Pomorkoia

at
5
K
-
järvi
-
ok
09/12
ahe
Norja
Norjassa Vätsärin korkeudella. Storsteinvatnetin (Isokivenjärven) koillisrannalla, 7,5 km Langfjordeidista lounaaseen. Koordinaatit UTM 35W: 609264E, 7719270N.
Ilmeisesti tuvalle tulee polku Langfjordeidista.
.Suolistaipale AT 10 K on järvi - ok 03/21 
jel
Inari/ 
Vätsäri
Huomaa, että Suolisjärvi laskee Kyyneljärveen 3 km tuvasta itä-koillisessa. Koski on joskus kahlattavissa saappailla, joskus vaarallinen, kahlaamaton. Lasku-uoma puuttuu joistakin vanhoista kartoista. 08/13: Kyyneljoen yli on kapea sillantapainen poroaidan vierellä pisteessä ETRS-TM35FIN N 7695500, E 565170.
Huomaa myös, että tuvan huussi on 150 metrin päässä hirsikodan takana. 08/15: Tuvalle on tehty oma huussi, tuvan lähellä heti puuvajan takana.
Suolistaipaleessa on "rautatie" veneen/kanootin siirtoa varten.
07/08: Tuvalla on muutama patja.  Ämpäri puuttuu.
04/11: "Todella hienolla paikalla ja hyvässä kunnossa."
Metsähallitus 29.4.2015: Tupa remontoitu ja jälleen käytössä. 08/15 hpo: "Tupa on todella siistissä kunnossa mm. uusi lattia ja välikaton laudoitus, alin hirsikerta uusittu, makuulaverit uusittu ja uusi Jotul -kamiina. Ilmeisesti hirsien välit myös tiivistetty uudestaan, koska piti hyvin hyttyset seinien ulkopuolella, joten uskoisin pitävän myös hyvin lämmön sisällään lämmityskaudella."
03/21: Kota on palanut tai poltettu. Tuvalla kaikki hyvin.
.Suovasaari at 2-3 K - järvi - ok 04/11 
joa
Inari Vanha kömmänä, jossa erikoinen, omatekoinen kamiina. Vieressä veneilytukikohta (TT). Hyvä ja tukeva laituri.
Suovasaari TT
4
T
on
järvi
-
(ok)
06/13
sk
Inari
Veneilytukikohta, jossa kevythirsinen tulistelutupa (TT). Pyörivä takkakamiina. Seinänvieruspenkit, melko hyvin talviasuttava. Pihapiirissä vanha pieni autiotupa.
04/11: "Ennemmin tässä nukkuu kuin vanhassa tuvassa."
06/13: Vanhasta kämpästä on poistettu savutorvi.
Telegrafhytta
AT
4
K
on
joki
-
ok
08/12
ahe
Norja
Varanki
Katso http://www.dirnat.no/multimedia/52323/Varangerhalvoya_N.pdf (Varangerhalvøyan kansallispuiston kartta). Koordinaatit UTM 36W: 404628E, 7818558N.
Puu/hiilikamiina.
.Tievjaon kämppä
at
2
-
-
lampi
-
ei
09/09
ahe
Kaldo
Ilmeisesti tunnetaan myös nimellä Köyhän kammi tai Köyhän kämppä. Pulmankijoen latvajärven Puolbmakkeäsjavrin eteläpuolella, pienen lammen pohjoisrannalla, ulkoilukartassa lukee Kammi.
Parakkimainen pikku mökki, josta kamiina on käyttökelvottomana poistettu. Rähjäinen ja luultavasti homeinenkin, mutta tuulen- ja sateensuoja kyllä.
09/09: Ovi puuttuu, puolet katosta puuttuu. Aika lailla mennyttä kalua.
.Tsaarajärvi AT 8 K on järvi - ok 09/13 
jn
Kaldo Peruskorjattu 03/08.
09/13: "Remontin jälkeen tupa on hyvä ja siisti."
.Tsuomasjärvi AT 6 K on järvi - ok 09/13 
jn
Kaldo Vanhan kämpän "eteiseksi" rakennettu 02/00 ekopiste, halkovaja ja sisävessa. Sisävessa oli lukossa 07/00, auki 02/04, auki 08/05. Huomaa, että laverin saa jatkopaloilla koko kämpän levyiseksi.
Tuulijärvi at               Vätsäri Ulkoilukarttaan Sevettijärvi-Nuorgam merkittyä "Tuulijärven autiotupaa" ei ole enää olemassa.
Tyllylahti
TT
4
T
on
järvi
-
(ok)
04/11
joa
Inari
Veneilytukikohta, jossa kevythirsinen tulistelutupa (TT). Pyörivä takkakamiina. Seinänvieruspenkit, melko hyvin talviasuttava.
Lahdesta laskeva salmi sula läpi talven!
Uhtsa Tsahppesjavri
kammi
 
 
 
 
 
 
04/04
ke
Kaldo
Rajavartioston kammi on hävitetty yhdettömiin.
.Vaisjoki kammi 2+2 K - joki - ok 07/20

Kaldo Entinen rajavartioston kammi, nykyään Metsähallitus huoltaa. Tieto 05/2015: Metsähallitus luopuu kammin huollosta, mutta kammi säilyy.  Vaisjoen ja Vetsijoen yhtymäkohdassa.
03/08: "Turpeet hiukan painuneet."
Vetsijoki on vähällä vedellä kahlattavissa kuivin kumisaappain kammin lähistöltä, vähän ylävirran puolelta koskesta. Mutta korkeammalla vedellä taas ei yli ole menemistä.
06/17: "Kammiin oli kuollut sisälle telkkä, joka oli sontinut kammin melko huonoon kuntoon ennen menehtymistään. Jos kukaan ei ole siivonnut, kämppä on aika törkyinen. Muuten käyttökelpoisessa kunnossa."
Talvella 2017-18 luontoon.fi: "Kammi tullaan purkamaan todennäköisesti keväällä 2018."
08/18 luontoon.fi:ssä Vaisjoen kammia ei löydy Pohjois-Lapin tupien listalla, mutta hakutoiminnolla Vaisjoen kammin esittelysivun löytää. Sivulla lukee: "Kammin ylläpito on lopetettu. Kammilla voi yöpyä, mutta polttopuita siellä ei enää ole. Kammi tullaan purkamaan jossakin vaiheessa."
kesä 2020, Vaellusnetistä: "Piti otsalautaa nostaa, että oven sai auki eli ei ollut ihan parhaimmassa hapessa."
08/23: Kamiina on viety pois.
.Vaisjoki at             07/00 
pjv
Kaldo Kämppä Vetsijoen varrella, Vaisjoesta reilu kilometri etelään, on merkitty vanhassa ulkoilukartassa Sevettijärvi-Nuorgam "Autiotuvaksi". Todellisuudessa kämppä on lukittu yksityiskämppä.
.Valolompolo at/pk 3-4 T -
joki - (ok) 09/15 
ahe
Sarmi GT:ssä rakennus Korppijärven at:sta kilometri itä-kaakkoon.
.Vestkoia AT 3 K - puron-
liru
- ok 06/17 
es
Vätsäri 
(Norja)
Aivan rajaporoaidan vieressä, Joulujärvistä suoraan itään. Männikössä rinteessä. Jos kävelee poroaidan viertä, ei voi kävellä ohi. Notkelmassa kämpästä 20 m etelään kivien kolossa virtaa hiljakseen pieni puronliru. Ainakin alkukesästä. Kämpän oven yläpuolella lukee Hukkaojan kämpä.
06/09: Puuvaja ja jonkin verran polttopuuta.
08/13: "Oli vähän remontissa. Kämpässä on uusi eteinen, vähän vielä keskentekoinen. Muutakin on suunnitteilla, koska liiterissä oli eristevillapaaleja. Vettä löytyy viereisestä kivikosta lohkareiden seasta."
Lisätietoa löytyy www.fefo.no.
.Vuobme Kalddojavri kammi             11/99 
jel
Kaldo Ulkoilukarttaan Sevettijärvi-Nuorgam merkitty "Kammi" Vuobme Kalddojavrin länsirannalla on lukittu yksityiskammi.
.Vuoknol kammi 3 K - järvi - ok 09/22 
jel
Kaldo Vetsikkolaisten kammi 6,5 km koilliseen Vaisjoen kammista, Vuognoljavrrik 226,6 pohjoispuolella, koivikossa noin 100 m rannasta. Hyvässä kunnossa.
Muistathan tehdä omat polttopuusi.
.Vuoksijärvi at
4
K
- järvi - ok
09/15 
ahe
Sarmi Noin 11 km Raja-Joosepista luoteeseen, Vuoksijärven pohjoisosan länsirannalla. 
08/03: Katto vuotaa, ikkunat paikattu muovilla, lattia huono...
Mutta 2007: Inarilainen-lehdessä oli juttu, jossa kerrottiin että tupa on kunnostettu Inari-seuran toimesta.
07/09 paikalla kävi mr ja kelpoiseksi totesi: "Kunnostettu vuonna 2006. Talvikäyttöinen."
Væinøkoia
at
2
K
-
järvi
-
ok
09/12
ahe
Norja
Norjan puolella Vätsärin korkeudella. Brannfjelletin ja Indre/Ytremyran välissä, pienen lammen koillisrannalla. Svanvikin kylästä 7,5 km länsi-luoteeseen. Koordinaatit UTM 35W: 612601E, 7712584N.
Katto vuotaa paikoin.
Ødevasskoia
AT
?
?
?
puro?
-
ok?
08/17
ahe
Norja
Øvre Pasvikin kansallispuistossa avoin tupa. Näkyy kansallispuiston esitekartassa: http://www.dirnat.no/multimedia.ap?id=1099.
patikka.net sanoi aiemmin: "
Tuvan itäpuolelle noin 1 km päähän tulee tie ja sieltä polku tuvalle. Uudehko hyväkuntoinen kansallispuiston tupa."
patikka.net 2014: "Tupa on lukittu."
09/17: Lukittu on.
Jos luettelossa on kämppä, joka ei olekaan yleisessä, avoimessa käytössä, pyydän anteeksi. Ota minuun yhteyttä, niin poistan kämpän taulukosta.
Takaisin aluejakoon

Selityksiä kämppäluetteloonPohjois-Suomen autiotuvat, Autiotuvat on-line, http://www.iki.fi/jel/at
Anna palautetta! jouni piste laaksonen ät iki piste fi
Viimeisin päivitys 26.9.2023