Autiotuvat on-line   Muista Kulkijan käskyt!

Pohjois-Lapin länsiosa (42) – nelostien länsipuoli Angelista Utsjoelle
Muotka = Muotkatunturin erämaa-alue; Inari ja Utsjoki
Pais = Paistunturin erämaa-alue lähiympäristöineen; Utsjoki
Kevo = Kevon luonnonpuisto ja Kevon reitit; Utsjoki

Näillä kämpillä on tietojen ilmoittaja itse käynyt Milloin-sarakkeen osoittamana ajankohtana. Muista, että jos tyyppi on pienillä kirjaimilla (esim. pk), kämpällä ei ole puuhuoltoa! Katso tarkemmin selityksiä kämppäluetteloon.
Kämpän nimi Tyyppi Koko Kamiina/
Takka
Kaasu Vesi Sauna Talvi Milloin Sijainti Huomautuksia
.AiligasKOTA5K---(ok)09/20
jel
PaisKamiinallinen siisti kota. Ei vesipaikkaa ihan kodan lähellä, mutta jos saapuu merkittyä reittiä maston tieltä, matkalla ylitetään 1 km ennen kotaa kirkas puro, ja toisaalta reilun 200 m päässä kodalta itä-kaakkoon on hyvä lähde.
.Akukammi vanha
kammi   T - puro - ei 07/22 
jn
Kevo/Pais Merkityn reitin varrella Njavgoaivin ja Kuivin välissä, juuri puiston rajan ulkopuolella. Ei lavereita, muovilla peitettyä maalattiaa ehkä 4-6 hengelle. Vieressä MH:n tulipaikka puineen ja huusseineen.
08/05: "Ulkovuoraus painumassa kasaan ja tippumassa pois, sisältä ok vielä jonkun aikaa."

06/06: "Kammille tuotu turvepaloja ja muita rakennusaineita."
02/15: "Vanha kammi alkaa hajota."
07/17: Vanha kammi on vielä pystyssä ja ihme kyllä sisältä ehjä. Mutta seinissä on isoja aukkoja, sellaisia ison koiran mentäviä.
09/20: Yöpymiskelpoinen, tosin vetääkö piisi?
07/22: Pystyssä vielä, mutta ei enää asuttavissa.
Akukammi uusi
KAMMI
4
K
on
puro
-
ok
07/22
jn
Kevo/Pais
pjv 03/08: "Uusi tilava ja valoisa Akukammi on  noussut 8/07 ja vihitty juhlallisesti käyttöön 03/08. Osa turpeista  vielä asettelematta 03/08. Vanha Akukammi on jätetty paikalleen pystyyn  ja saanee aikanaan itsekseen sortua. "
jn 02/10: "Tosi hieno, vallan upea! Pitää lämmön, siisti, nätti."
jn 02/15: "Siisti ja viihtyisä, siis ennallaan. Tuulella kammi on vähän hataranoloinen, vetää hiukan ikkunanpielistä ja lattialta."
01/19: "Edelleen loistava paikka, hyvässä kunnossa."
.Alfreetin kammi  
(Linkinjoen kammi)
kammi 2 K - puro - (ok) 07/22 
jn
Pais Tunnetaan myös nimellä Antinkammi. Linkinjohkan varressa, Linkinvarrista 2 km noin luoteeseen. GT:ssä rakennuksen merkki. Patjat ja porsliinit, katto ehkä vähän vuotaa. Ei eristystä.
10/11: Varsin hyväkuntoinen.
09/20: Ihan kelpo kunnossa edelleen. Polttopuuta ei ole lähimaillakaan, kannattaa kerätä pudonneita katajan tai pajun oksia jo kilometrien matkalta saapuessa.
07/22: Huopa alkaa olla reikäinen ja kammi vuotaa monesta paikasta. Samasta syystä se on myös vetoinen.
.Basijavri alias PasijärviKOTA5K-järvi-(ok)08/22
pko
Pais/
Muotka
Reilu 1 km Sulaojalta eli Kevon reitin P-paikalta tietä Karigasniemelle päin lähtee huomaamaton polku alas Basijavrin rantaan. Rannassa kamiinallinen kota.
08/20: Kodan puuvaja on palanut! Eli ei puita eikä huussia tälä hetkellä. Kota ok.
kesä 2022: "Kodan huolto on siirtynyt Metsähallitukselta Karigasniemen kyläyhdistyksen hoidettavaksi. Kyläyhdistys oli siivonnut palopaikan. Palopaikka oli peitetty kutterinlastuilla siistiksi pihaksi. Paikalle oli tuotu uusi tehdastekoinen hyyskä. Puuliiteriä ei ole."
.Etelä-Songa
pk
2-3
K
-
?
-
(ok)
04/16
jel
Muotka
Kurtojoen tuvasta lounaaseen. Etelä-Songa-tunturin koillispuolella on vanha poroerotuspaikka. 04/07: Rakennuksista yksi on käyttökelpoinen.
04/16: Ei ole enää. Kaikki karttaan merkityt rakennukset ovat käyttökelvottomia raunioita. Tuulen- ja jonkinlainen sateensuoja sentään, jos viihtyy ketun ulosteiden ja homeen seassa.
.Fiellun putous KAMMI   T - joki - ei 07/17 
jn
Kevo Fiellogeadggejohkan  ja Kevojoen yhtymäkohdassa, Fiellun pohjoisrannalla. PT-tyyppinen kammi.
Kammin seinällä ohje: "Yöpyminen ja ruuan valmistus kielletty, vain varusteiden kuivaamiseen."
09/20: Turpeet valahtaneet osin, mutta kammi muuten ok. Takka vetää huonosti.
GamajotnsuohpášájaKOTA K-lampi-(ok)07/17
jn
KevoVanha tulipaikka on saanut lisävarustusta: kamiinallinen, eristämätön kota.
.Giedderohtu
kammi
3
K
-
?
-
ok
09/11
jel
Pais
Noin 100 m Jeagelveijohkasta pohjoiseen Baktevarrin kohdalla, katajikossa/koivikossa. Rovajängältä eli Roavveladdotilta pohjoisesta johtaa vanha mönkijäura, joka näkyy paikoin heikosti. Reittiä on merkitty tievakkoon koivuihin nostetuin katajakäkkäröin.
09/04: "Katto paikoin homeessa. Tunnelmallinen."
09/11: Lattia puhki  kahdesta kohtaa, toisessa reiässä kasvaa lakkisieniä. Mutta lienee yöpymiskelpoinen vielä. Katajakäkkäröin merkitty ura suurin piirtein seurattavissa Giedderohtusta Rovakammille.
.Hotelli Aku at 2 K - järvi - ok? 09/11 
pjv
Pais Rakennus GT:ssä Ahkojavrin eli Akujärven pohjoisrannalla, ehkä vanha kalakämppä. Jötul-kamiinasta luukku irti.
04/07: "Hotelli Akua on luotettavan lähteen mukaan kunnostettu: kamiina ja katto korjattu ja seiniä tilkitty."
09/11: "Hotellli Aku on lopettanut turistien majoittamisen. Kämppä on kunnostettu, mutta ovessa on tukeva salpa & lukko."
.Isakin kämppä 
(Tsulloveijeäggi)
at 2 K - suo- 
lammikot
- ok 10/11 
jel
Pais Suvannon kylältä Ahkojavrille vievän traktoriuran varressa (itäpuolella, näkyy uralle), Tsulloveijeäggin lounaispuolella ja Ahkovarrin itäpuolella. Parakki, ei polttopuuta.
.Jamen kammi kammi 2+2 K on lähde - ok 10/11 
jel
Pais Koahpilasjärven pohjoispäästä 10 km länteen, Birkejohkan latvajängän länsireunalla. Kammi on toistaiseksi auki, mutta huono käytös johtaa lukitsemiseen. Omistaja Jarmo Helander puh. 0400-894 319.
10/11: Kammin viereen on noussut komea hirsihuvila, jota kustutaan Kammintuvaksi. Tupa on yksityiskäytössä, mutta kammi on jätetty edelleen avoimeksi ja vieraskirjan mukaan sitä saa edelleen siivo kulkija vapaasti käyttää. Kuitenkin, koska avoin kammi on yksityiskämpän pihapiirissä, kammia käyttävältä kulkijalta vaaditaan aiempaakin enemmän hienotunteisuutta ja tilannetajua. Kammi hyvässä kunnossa. Polttopuut on kulkijan kerättävä tullessaan pitkältä matkalta.
Harakanpesä at               Muotka Poltettu
.Kalkujoki = Annagurra = KoulunlampiKOTA5K-järvi-(ok)09/20
jel
PaisIhan Utsjoen koulukeskuksen lähellä siisti kamiinallinen kota, jolla on monta nimeä. Kyltissä paikan päällä lukee Kalkujoki Gálgojoga, Retkikartassa Annagurra ja Koulunlampi...
.Kiellaroaivi pk 5 K - puro/ 
järvi
- ok 08/23 
jn
Muotka Läheisen tunturin nimi on Kiellaroavvi, tai Giellároavvi. Silti kämpän seinässä lukee "Kiellaroaivi -69". Paikalliset lausuvat Kiellaroavvi, mutta kämpän nimenä Kiellaroaivi on myös hyvin perusteltu.
Ei erillistä puuvajaa. Vieraskirjan mukaan vaatii usein nuohoamista. Siirtyi rajavartiostolta paliskunnalle 2002, säilyi avoimena tupana.
07/05: olisi meidän jokaisen hyvä muistaa "minkä jaksat kantaa maastoon, sen myös pois..."
09/05: "Jätekasa edelleen kasvanut edellisestä ilmoittajasta. Käsittämätön juttu. Metriä korkea kasa, nyt oli kivi painona. Pistää ihmettelemään."
08/10: "Ei havaittavaa jätekasaa, vaan ihan siistiä. Huussi oli ääriään myöten täynnä, tyhjensimme."
09/11: "Kämppään on uusittu kattohuopa ja kaminan piippu. Kämpän länsipuolen seinän vierestä on kaadettu lähimmät puut pois ja samalta puolen on seinän vierestä kaivettu maata pois (seinä on ollut osan matkaa maata vasten). Kämpällä oli patjat. Laverin keskiosan tukipuut oli sen verran huonossa kunnossa että siinä ei uskaltaisi nukkua, eli ei välttämättä mahdu viittä nukkumaan. Siistimmän oloinen kuin aiemmin."
08/14: Hyväkuntoinen ja porokämpäksi siisti.
09/18: Siistissä kunnossa.
07/20: Uusi kamiina ja läpivienti.
.Koahpilasjärvi  kammi 2 K - puro - ei 09/20 
jel
Pais Goahppelasavzejavrin pohjoispäässä. Ikkuna rikki. 08/05: "Kamiina on siinä ja siinä, melko rähjä. Kammi hiukan homeessa, mutta voisi siinä nukkua. Luultavasti pitää vielä vettä."
Asumuksen kunto on aina myös makuasia. 06/06: "Kamppeet saimme mukavasti kuiviksi ja nukuttua elämänläheisessä ja sympaattisen mukavassa asentopaikassa." Kamiina?
09/20: Yllätykseksi kammi oli aika lailla samassa kunnossa kuin 08/05. Katto taitaa edelleen olla vedenpitävä, valkolahoa tai hometta oli kyllä, ja kamiina oli niin ruostunut että ei kai siihen tulta uskaltaisi laittaa. Ikkuna oli tukittu kivilevyillä. Hyvin sinnittelee! Pihapiirissä lukittu kämppä.
.Koahpilasjärvi AT 7-8 K on puro/ 
järvi
- ok 07/22 
jn
Pais Goahppelasavzejavrin eteläpäässä.
.Kuivi AT 6 K on joki - ok 07/22 
jn
Kevo 03/08: "Tupakirjan mukaan talvella vesi Gamajohkan  latvasta, 13 m vasemmanpuoleisesta polkuviitasta läntistä isohkoa  koivua kohti."
02/16: "Kamiina alkaa olla ehtoopuolella. Ei lämmennyt enää niin hyvin kuin Jotulin kuuluu. Joku oli onnistunut särkemään tulilevyn kannakkeet. Falskaa takaa suoraan torveen."
07/17: "Kämpässä on lappu: "Kuivin autiotuvassa sisäilmaongelma - yöpyminen omalla vastuulla". Kenenkäs sitten? Mielestäni väite ei pidä paikkansa, ihan hyvä siellä oli oleskella. Ehkä haju on vähän tunkkainen, kuten vanhoissa kämpissä usein."
02/18: "Ei siellä mitään sisäilmaongelmaa ole, tupa on vain hieman ummehtunut. Sisähuussi oli naulattu umpeen. Tupa on melko vetoinen ja kamiina on laiska."
01/19: "Aika hatara alkaa olla ja jäähtyy tuulella nopeasti. Se kuuluisa "sisäilmaongelma" on vain lievä tunkkainen haju, joka häviää lämmittämällä saman tien."
UUSI tupa avattiin 03/2023. Samassa kämpässä avoin autiotupa ja lukittu poromiesten huoltotupa.
.Kurtojoki AT 6 K on joki - ok 09/20
jel
Muotka HUOM! yhtenäiskoordinaatit noin 7661240, 3462870. GT:ssä sekä vuoden 2002 kirjassa (anteeksi) kämppä on noin 0,5 km liikaa ylävirran puolella. 
Peruskorjaus pääsiäisenä 2003.
08/11: "Todella siisti ja hyvässä kunnossa."  07/15: "Erinomainen."
.Lahtisen kämppä at 1-2 K - joki - ok 08/23 
jn
Muotka Todella pieni (1,8 m x 1,8 m). Seinänvieruslaverit 30-35 cm leveät, joten pikemminkin päivätupa. Uusi katto ja uusi kamiina. Muotkan Ruoktu sekä Muotka Ruovttu Ustibat -yhdistys pitävät huolta kämpästä.
07/15: ei polttopuita.
.Luopmosvarri at 2 K - suopuro 
300 m pohj.?
- ei 08/03 
ahe
Pais 08/03: "The place has been vandalised. Ovi potkaistu sisään ja kamiina on palasina. :-("  
Ei näy kartoissa. Parakkityyppinen mökki keskellä tunturinkuvetta kilometrin Davimus Luopmosvarrin huipusta länteen. 
.Maddimus Madjoksuorgi kammi             11/99 
jel
Kevo Ulkoilukarttaan Utsjoki-Kevo on merkitty "Kammi" Gottetvarrin koillispuolelle Madjjohkan varrelle. Kammi on lysähtänyt kasaan aikaa sitten.
.Madjoki AT 7-8 K on puro - ok 02/10 
jn
Kevo Tänne ei ole sulan maan aikana asiaa ilman erityislupia! Mutta talvella Kevolla saa hiihtää vapaasti. Tavimus Madjoksuorgin kahden latvahaaran risteyksessä, itäisellä rantatörmällä. Kamiinasta tulenohjauslevy irti ja lukkovivun tappi murtunut.
.Matinkammi  
(Linkinkammi)
kammi 2 K - puro - ok 09/11 
jel
Pais Linkinvarrin kohdalla lännestä Linkinjokeen laskevan sivupuron varressa. Alfreetinkammista  1,5 km noin lounaaseen. GT:ssä rakennuksen merkki.
09/11: Paikalla oli hyvin uuden näköinen, komea turvekammi. Ovessa oli lukko. Ilmeisesti vanhan kammin paikalle on rakennettu uusi ja ovi on laitettu samassa yhteydessä lukkoon.
Mierasjärvi at             08/00 
rpa
Pais Upouusissakin ulkoilukartoissa esiintyvä Mierasjärven autiotupa on lukittu. Tupa sijaitsee Mierasjärven rannalla Rovarinteen kohdalta noin puoli kilometriä nelostiestä länteen.
Mukkalompolo AT               Muotka Poltettu
.Mutterimaja
kota
5-6
K
-
järvi
-
?
06/13
ik
Pais
03/08: Luoteispuoleisen Luopmosjärven eli Stuorrajávrin lounaispäässä sijaitsevaan Karigasniemen kyläyhdistyksen kotalaavuun on asennettu kamiina.
06/13 Inarilainen-lehden mukaan: Joku oli pesiytynyt kotaan lähes vakituiseksi asujaksi, mutta unohtanut siivoamisen.  "Haisee kuin naalinpesä", joku kyläyhdistyksen aktiivi lausahti.  Mutterimaja on nyt lukittu, kyläyhdistys siivoaa sen ja sen jälkeen sitä vuokrataan asiallisille käyttäjille.
Nammalaavu
KOTA
8
K
-
järvi
-
(ok)
06/06
ejs
Pais
Uusi lautakota Utsjoen retkeilyreitin varrella vanhalla tulipaikalla Nammajärvien välisellä kannaksella.
.Njavgoaivi AT 7-8 K on puro/
lähde
- ok 07/22 
jn
Kevo/Pais Puro 800 m päässä. Tai sitten: ekopisteen takaa lähtee polku Njavgoaivin rinteeseen n. 80 metrin päähän, jossa on kirkasvetinen lähteikkö. Nappo mukaan, ämpärillä ei saa. (Esimerkiksi kuivana kesänä 2011 vettä riitti ongelmitta.)
Tupa on hieman kallellaan. Kämpän pihassa uusi lautarakenteinen iso, kamiinalla varustettu kota.
07/17: "Nyt selvittelin Njaugun kesävedet, ihan asiakseni tutkin. Ekopisteen ja kodan välistä lähtee selvä polku suoraan itään. Kohdassa, missä tunturin rinteen rakkakivikko kohtaa koivikon, on lähde. Matkaa ehkä vajaa pari sataa metriä, siinä on kivitötterö merkkinä. Nyt oli hyvin vettä, rinteessä oli laaja lumilaikku. En ole aivan varma, onko paikalla vettä pitkinä poutakausina. Länteen lähtee myös polku. Ehkä kolmen sadan metrin päässä on kalikka ja nuoli vasemmalle, lukee "vesi". Siellä on pienessä purossa putura. Luulen, että siinä purossa on vettä lähes aina. Ja kilometrin päässä samalla polulla on sitten ihan joki."
Nuvvos-Aihtevarri kammi             08/03 
ahe
Pais Romahtanut kammi ja uusi (lukittu) kämppä Nuvvos-Aihtevarrin kaakkoispuolella.
.Pieran kammi kammi 2 K - joki - ok 07/16 
rp
Pais Ei merkitty karttoihin. Noin puoli km ylävirtaan kohdasta, jossa Nuvvuksen kylästä Linkinjängälle (Linkinjeäggi) menevä polku ylittää Juohkoaijohkan (Nuvvosjohkan koillinen latva). 
Huussin oven saranat rikki.
09/11: "Turpeet hiukan sortuneet, lattia paikoin pettää, vielä yöpymiskuntoinen."
09/11: Kammi on hiljalleen painumassa ovenpuolestaan suohon. Kammi on oveen päin kallellaan ja oven edessä on vetinen suolammikko. Mutta vielä yöpymiskuntoinen.
07/16: "Siivosta päätellen kammi on oikeasti ollut vuosikausia käyttämättä. Luomumujua ja myyrän papanoita. Edellinen merkintä vieraskirjassa v. 2013. Turpeet painuneet, katto ja seinät vaikuttavat vielä ehjilta, mutta lattia on läpilaho, toinen laveri painumassa läpi. Ei enää kelpaa vapaaehtoiseen yöpymiseen, ehkä suojaksi hätätilassa."
.Porttakaltio pk 6 K+T - joki - ok 04/16 
jel
Muotka Porttikaltion erotuspaikalla tien päässä (tiessä on lukittu puomi muutaman kilometrin päässä Angeli-Karigasniemi tieltä). Tässä kuvatut tiedot koskevat poroerotuspaikan vihreää taukotupaa, joka on tien päässä. Lisäksi erotuspaikan koilliskulmassa (noin 400 m taukotuvasta) on vanha, ilmeisesti alkuperäinen erotuspaikan kämppä, joka on myös avoin. Siellä on kamiina ja laveritilaa 2 hengelle, ikkuna paikattu muovilla.
Näiden lisäksi erotuspaikan ympäristössä on kymmeniä muita kämppiä, jotka ovat lukittuja ja poromiesten omistamia yksityiskämppiä.
04/16: Taukotuvan oven edessä oli niin korkea katolta pudonneen lumen kinos, että en kaivanut tietä siitä läpi. Ei siis havaintoa sisäpuolen tilanteesta. Ovessa ei lukkoa. Vanha porokämppä ennallaan.
07/18: Sain tiedon, että edellä yliviivattuna mainittu vanha porokämppä ei ole autiotupa, vaan yksityiskäytössä. Pahoittelut, että olin tulkinnut asian väärin!
.Riekonpyytäjän kammi kammi 2-3 K - puro - ok 07/20
jn

Muotka Ei kartoissa. Nirvajokeen laskee pohjoisesta Oadakjohka. Reilu 2 km itään tästä laskee Nirvajokeen seuraava sivupuro pohjoisesta. Kammi on tämän sivupuron varrella parisataa m Nirvajoesta ylöspäin, n. 50 m sivupurosta länteen ja sivupuroon lännestä laskevan sivulirun pohjoispuolella. Tämä vimonen sivuliru voi olla huomaamattoman pieni, joten tarkkana!
09/05: "Kammia rakenneltu uuteen uskoon (seinät, katto, lattia), kurkihirressä päiväys 14.8.2005, "ulkovuoraus" vielä keskeneräinen, ei uutta kaminaa vielä, vanhat jämät pihalla."
01/06: Uusi kamiina. Kammi remontoitu, tosin katon turpeista osa vielä laittamatta.
09/06: "Osa seinäturpeista laittamatta. Kammin pöydällä oli muovipussissa riippulukko." Toivottavasti ei ole menossa lukkoon.
08/07: "Todella hyvässä kunnossa."
08/11: "Oli vähän ravistunut, turpeet olivat painuneet ja osittain pudonneet. Korjasin ikkunaseinän ennalleen olemassa olevilla turpeilla. Muuten tupa oli vallan erinomaisessa kunnossa."
07/15: "Hyvässä kunnossa."
09/18: "Hyvässä kunnossa. Kammia huoltaa Kaktsavarrin erämajojen isäntä Olavi Somby. Hän on vienyt sinne puita, hoitaa vessan tyhjennystä ja vie roskia pois. Pihan nuotiopaikka on peitetty ja erityisesti toivotaan ettei pihassa pidettäisi tulta. "
.Rovakammi
kammi
2+2
K
-
lampi
-
ok
09/11
jel
Pais
Rovalampien (Roavveladdot) pohjoisrannassa hieno uusi kammi.
09/04: "Sviittitasoa. Yksityisten ihmisten rakentama (v. 2000) ja omistama, mutta siivon kulkijankin käytettävissä. Kammilta johtaa ns. Rovajängän polku Aittijoelle."
09/11: Kammi on jo ulkoapäin ravistunut, turpeet ovat painuneet ja runkopuut paikoin vettyneet. Sisältä muuten edelleen siisti, mutta takaoikeassa nurkassa vuotokohta. Mainiosti yöpymiskelpoinen.
.Ruktajärvi AT 10 K on järvi - ok 07/22 
jn
Kevo/Pais Pihalla puolikota.
Saarilompolo kammi 2 K - järvi - ok? 07/01 
ma
Muotka Uudenpuoleinen turvekammi Saarilompolon pohjoisrannalla, parisataa metriä järven länsipäästä. Paikallisten kalastajien asumus. 
.Stuorraäytsi AT 7 K on ("lähde
kesällä)
- ok 09/20 
jel
Muotka Vesi talvella lumesta. Myös kesällä usein kuivaa, mutta ainakin sadekesinä lähteen tapainen vesikuoppa suunnassa 110 astetta 40 metrin päässä.
08/10: "Lähteen" vesi on kyllä kovin suonhajuista. Kannattaa tuoda vesipullot täysinä tullessaan, niin on raikkaampaa juotavaa ainakin kämppäilyn aluksi. Purot ovat aika kaukana kämpältä.
.Suohppasaja
KOTA
5
K
-
puro
-
(ok)
09/20
jel
Kevo
Eristämätön lautakota Kevon reitin varrella Suohppasajan tulipaikalla.
.Tapiola Goahti KAMMI - nuotio- 
sija
- lompolo - ei 10/00 
jel
Kevo Kevon reitin pohjoisosassa, Kevojoen laaksossa Tapiola Goahti -nimisellä tulipaikalla. Turvekammi, jossa on keskellä paikka nuotiolle ja aukko katossa. Oikeastaan lähempänä kotaa kuin kammia.
Luontoon.fi 07/2015: Kammi on palanut.Telttailupaikan varustukseen kuuluu enää ulkotulipaikka, puuvaja ja huussi.
.Tavimus Madjoksuorgi kammi             11/99 
jel
Kevo Merkitty sanalla "Kammi" ja rakennuksen merkillä ulkoilukarttaan Utsjoki-Kevo, mutta kammi on lysähtänyt kasaan aikaa sitten. Muutaman sadan metrin päässä Madjoen autiotuvasta ylävirtaan.
Villa Sulo
kammi
2
K
-
järvi
-
ok?
06/12
ma
Muotka
Peltojärven kaakkoisen lahden koillisrannalla, Piättar Maattis kieddi.
06/12: "Kammissa on tilaa kahdelle yöpyjälle ja kamiina on uusittu hiljattain. Sängyn alla oli muovilaatikko, jossa teksti: "Ethän koske riekonmetsästäjän eväisiin". Laatikossa oli mm. koiranruokapurkki, joten omistaja ilmeisesti harrastaa syysmetsästystä. Rannassa ei näkynyt polkua eikä jälkiä veneen käytöstä, joten oletan, että omistaja ei kulje siellä kalassa ja tuskin käy siellä usein kesällä. Näillä tiedoilla voisi arvella, että kammi on käytettävissä muulloin, paitsi syys-lokakuussa koirametsästysaikaan."
.Vuorggotseärjavri at 2-3 K
- järvi - ok 08/14 
mmu
Muotka Hatarahko lautakämppä nimensä mukaisen järven kaakkoiskolkassa. Alias Hotelli Ramada Presidentti. Kämpän pihapiirissä huussi ja halkovaja.
07/05: kamiinan piippu puhki ja haljennut, kamiina seisoo ulkona käyttökelvottomana.
01/06: "Uusi" kamiina on halki, luukku irti ja savutorvi irrallaan kamiinan savuaukon reunalla. Kamiinan takana oleva  savuaukko on tukittu villapalasilla. Käyttö edellyttää suurta huolellisuutta!
03/06: "Kamiina on nyt ok." Kämpälle on tuotu uusi vanha kamiina.

08/07: "
Tupa on vuotanut, katto hajalla. Pilaantunut täysin, kaikki paikat homeessa. Kamiina umpiruosteessa ja torvi puuttui. Kämppä käyttökelvoton."
09/07: "Kämpän kamiina käyttökelvoton. Piippu irrallaan kaminan takana. Piipun aukko avoin reikä katossa. Katto vuotaa. Vahva homeen haju."
08/14: "Hotelli Ramada lopettanut turistien majoittamisen. Peruskorjattu vuonna 2013, jolloin saanut lukon oveen. Omistajan mukaan pysyvästi."
Jos luettelossa on kämppä, joka ei olekaan yleisessä, avoimessa käytössä, pyydän anteeksi. Ota minuun yhteyttä, niin poistan kämpän taulukosta.
Takaisin aluejakoon

Selityksiä kämppäluetteloonPohjois-Suomen autiotuvat, Autiotuvat on-line, http://www.iki.fi/jel/at
Anna palautetta! jouni piste laaksonen ät iki piste fi
Viimeisin päivitys 18.8.2023