Jouni Laaksonen
Kiilopään retkeilyopas

Kiilopään retkeilyopas: kirja & kartta -paketin kannet Kiilopään retkeilyopas: itse kirjan etukansi

1. Reittien ja pistemäisten kohteiden GPX-jäljet

Alla on linkki GPX-tiedostoon, jossa ovat kaikki tämän sivun kartoilla näkyvät reitit, latulenkit sekä pistemäiset kohteet. Voit ladata GPX-tiedoston älypuhelimeesi tai satelliittipaikantimeesi ja hyödyntää sitä retkilläsi. Huomaa, että GPX-jäljet on tarkoitettu käytettäväksi nimenomaan yhdessä laatimani ja Calazon kustantaman Kiilopään retkeilyoppaan kanssa! GPX-jäljissä ei ole minkäänlaista reittikuvausta, eikä tietoa siitä milloin esitetty vaellus kulkee merkittyä reittiä ja milloin merkitsemätöntä! Nämä tiedot löytyvät kirjasta.

KiilopaanRetkeilyopas_loka20.gpx

Älä koskaan luota yksinomaan elektronisiin laitteisiin suunnistuksessa, vaan ota aina mukaan kartta ja kompassi.

Kesä ja syksy

Kiilopään retkeilyopas kirja & kartta -paketissa on tarkka kartta, jossa päiväreitit näkyvät mittakaavassa 1:25 000. Samalla kartalla näkyvät myös oppaassa esitellyt 70 pistemäistä kiinnostavaa luonto- tai historiakohdetta. Tässä karkea pelkistys päiväretkeilyreiteistä:

Kiilopään retkeilyoppaassa esitellyt päiväretkeilyreitit

Vaellukset puolestaan löytyvät Kiilopään retkeilyoppaan kartan kääntöpuolelta 1:50 000 -mittakaavaisella kartalla. Tässä karkea pelkistys vaelluksista:

Kiilopään retkeilyoppaassa esiteltävät vaellukset

Talvi

Erillisiä talvivaellusten GPX-jälkiä tai reittiviivoja ei ole luotu. Talvivaelluksilla hiihdetään hyvin pitkälti samoja reittejä kuin kesällä patikoidaan. Toki talvella oikaistaan joen tai järven poikki muualtakin kuin sillan tai kahlaamon kohdalta, eivätkä märimmätkään suot ole este. Merkittävää on tietää, että kun kesällä tavallisimmin patikoidaan Suomunruoktun tuvalta Aitaojan sillalle ja edelleen Salonlammen laavun kautta Tuiskukuruun, talvella tämä väli yleensä hiihdetään Aitaojalta Vintilätunturin laen eteläreunaa viistäen. Samoin huomaa, että kun kesällä patikoidaan Muorravaarakasta Pirunportin läpi kohti Sarviojaa, talvella ei lumivyöryvaaralliseen Pirunporttiin pidä mennä.

UK-puistossa tupien välillä on usein latua tai huoltokelkan jälkeä talvivaeltajan avuksi, mutta ei suinkaan aina. Et voi luottaa siihen, että saisit hiihtää koko ajan valmiilla jäljellä. Varustukseen täytyy kuulua sukset tai lumikengät, joilla voi edetä umpihangessa, sekä ulkona yöpymiseen soveltuvat makuupussi ja -alusta.

Kiilopään retkeilyoppaan kartalla on Kiilopään–Saariselän latukartta hieman eri tavalla toteutettuna kuin perinteiset latukartat. 1:25 000 kartalle on piirretty Kiilopäältä lähtevät luonnikkaat rengasladut kukin suunta eri värillään. Näin kartan käyttäjä näkee heti, millaisia mielenkiintoisia lenkkejä muutamasta kilometristä aina 50 kilometriin latuverkostosta voi sommitella Kiilopäätä keskuspaikkanaan käyttäen.

Kiilopään retkeilyoppaassa esitellyt latulenkit
----------------------------------------------------------------------
Takaisin Kiilopään retkeilyoppaan lisämateriaalien etusivulle.

Tästä puolestaan pääset takaisin Jounin kirjamyymälään: www.iki.fi/jel